KONYA / EREĞLİ - Dumlupınar Ortaokulu

Ock

Okulumuzda her eğitim öğretim yılında bilişim teknolojileri derslerinde öğrencilere çeşitli kaynaklardan kodlama eğitimi veriliyor.

Ara

Çedes projesi kapsamında yapılan etkinlikler devam etmektedir. Emeklerinden dolayı Din Kültürü dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Enerji verimliliği (EV) tanım olarak, binalarda konfor ve hizmet kalitesinin, işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya üretim için tüketilen enerjinin azaltılmasıdır. Bir diğer ifade şekli ile; aynı enerji girdisi ile kaliteden ve standartlardan ödün vermeden daha fazla üretmek, daha fazla çıktı elde etmek olarak ifade edilebilir. Enerji verimliliği; enerji maliyetlerinin yükünün azaltılması, enerjide arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılıktan kaynaklanan risklerin asgariye indirilmesi, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve çevrenin korunması, yerli enerji potansiyelinin azami verimlilikte değerlendirilerek sürdürülebilirliğinin sağlanması gibi ulusal stratejik hedefleri tamamlayan ve bunları yatay kesen disiplinler arası stratejik bir faaliyetler bütünüdür. Ülkemiz, ‘enerji kaynaklarını ve tabii kaynakları verimli ve çevreye duyarlı şekilde değerlendirerek ülke refahına en yüksek katkıyı sağlamak’ misyonu ve ‘enerji ve tabii kaynaklarda güvenli bir gelecek’ vizyonu doğrultusunda enerjinin üretiminden, nihai tüketimine kadar bütün süreçlerde verimliliğin artırılmasını hedeflemektedir. Türkiye’de enerji verimliliği faaliyetleri 2007 yılında 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile hız kazanmış olup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın öncülüğünde birçok odaklı faaliyet gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmektedir.

Ara

Konya Ereğli Nercmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri tarafından öğrencilerimize çevre bilinci ile ilgili sunum yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesinde sözlük tasarım yarışması için öğrencilerimiz birbirinden farklı sözlükler tasarladılar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki personel kız öğrencilerimizi vücutlarındaki fiziksel değişim ve gelişim hakkında bilgilendirdiler.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrencilerimizin eğitim-öğretim ortamlarının iyileştirilmesi ve geleceğe hazırlayacak öğretim ortamlarının oluşturulması kapsamında 35 adet sınıf kapısı,29 adet öğrenci tuvaletlerinin kapıları, öğrencilerimizin güvenliği için merdivenlerimize koruyucu bariyer , öğrencilerimizin hijyen bir ortamda kullanmaları için WC'lere sabun sistemi, zil ve ses sistemi  vb. faaliyetler gerçekleştirildi. Okul idaremize ve okul aile birliğine katkılarından dolayı teşiekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla kutlandı. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarız. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü anma programı yapıldı. Programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Emeklerine sağlık.

Kas

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet Bayramı programı büyük bir coşkuyla kutlandı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun idaresi tarafından gerçekleştirilen okul çevre düzenlemesi devam etmektedir. Bütün idarecilerimize ve okul aile birliği ile birlikte tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzun bütün sınıf kapıları yenilendi. Okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda sınıflar arası Cumhuriyet Bayramı 100.YIL Futbol Turnuvası yapıldı.

Ekm

Okulumuzda sınıflar arası  Cumhuriyet Bayramı 100.YIL Basketbol Turnuvası yapıldı.

EŞİ İÇİN KÜTÜPHANE YAPTIRDI

Boğulmakta olan bir kadını kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybeden polis memuru İsmail Öztürk adına polis memuru eşi Raziye Öztürk Ereğli Dumlupınar Ortaokulu'na İsmail Raziye Yusuf Çınar Alp Öztürk kütüphanesini yaptırdı.

Dumlupınar Ortaokulu'ndaki açılışa Ereğli Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cuma ali Özince, okul müdürleri, Raziye Öztürk ve ailesi katıldı.